את הפנקייקים האלה הכנתי ביחד עם אחותי בשיא הספונטניות, פשוט שלפנו מתכון בסיסי ופשוט מהאינטרנט ותוך 10 דקות כבר היתה לנו ערימת פנקייקים מוכנים לחיסול מיידי על ידי 4 אנשים + 2 זאטוטים.
אם חשקה נפשכם בפנקייק קל וטעים אני ממליצה לכם בחום לרוץ להכין את המתכון הזה:
המצרכים הדרושים:
2 ביצים גודל L / 3 ביצים גודל M
1 כוס חלב (240 מ"ל – בדיוק כמו בכוס מדידה)
½1 כוסות קמח תופח (חשוב לנפות את הקמח לפני)
1 שקית סוכר וניל (אפשר גם כף סוכר רגיל)
שלבי ההכנה:
טרפו בקערה ביצים, חלב וסוכר
הוסיפו בהדרגה את הקמח וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה (לא נוזלית / סמיכה מדי)
חממו מחבת עם מעט חמאה או שמן והעבירו עם מצקת מהבלילה למחבת (שהבלילה לא תהיה דקה מדי כדי שהפנקייקים יהיו עבים ואווריריים)
הפכו את הפנקייקים כאשר מתחילות להופיע בועות בצד העליון עד להזהבה קלה
דגשים חשובים:
הכינו את הפנקייקים על אש נמוכה כדי שלא יישרפו מצד אחד בעוד הצד השני לא קרוב ללהיות מוכן
אם אתם מכינים את הפנקייקים עם חמאה אל תחכו שהמחבת תהיה חמה מאוד כי אז החמאה תישרף (צקו מהבלילה ממש כשהחמאה נמסה)
במתכון המקורי צויין כי יש להוסיף 2 כוסות קמח תופח אבל הבלילה יצאה לנו סמיכה מדי ולכן הוספנו מעט חלב, לכן כדאי לשים קודם כוס וחצי של קמח ואם צריך להוסיף בהדרגה עוד קצת
עם מה להגיש את הפנקייקים?
אני הכי אוהבת את הפנקייקים שלי עם סירופ מייפל (והרבה!!!) אבל אפשר להגיש את הפנקייקים גם עם:
- רוטב שוקולד ביתי (להרתיח ½ מיכל שמנת מתוקה, להוסיף חבילת שוקולד מריר, לערבב עד להמסה של השוקולד וקבלת תערובת אחידה)
- סירופ שוקולד קנוי
- ממרח שוקולד
- גלידה וקצפת (וסירופ / רוטב שוקולד)
- תותים וקצפת
- דבש וחמאה
- סילאן או כל ממרח מתוק אחר שאתם אוהבים,
- סלט פירות או כל פרי שאתם אוהבים
איך ניתן לשדרג את הבלילה?
הבלילה הזו היא הבלילה הבסיסית לפנקייק אבל בהחלט אפשר לשדרג אותה ולהפוך אותה להרבה יותר מעניינת, הנה כמה רעיונות:
- סילאן (אפשר במקום הסוכר)
- בננה בשלה ומתוקה מעוכה (שוב, גם פה אפשר לוותר על הסוכר)
- פצפוצי שוקולד
- תמצית וניל (או לגרד מעט מקל וניל אפילו יותר טוב)
- קינמון…
אם יש לכם רעיונות נוספים מוצלחים לשדרוג הפנקייקים אשמח לשמוע בתגובות למטה…
כתיבת תגובה