אני מאוד אוהבת בזיליקום, אבל רק לעיתים רחוקות מכינה פסטה ברוטב פסטו.
למה? פשוט כי אני שוכחת לקנות בזיליקום טרי, ואין על פסטה פסטו מבזיליקום טרי ורענן.
את רוטב הפסטו אני מכינה תמיד עם אגוזי מלך, אני לא מחזיקה צנוברים בבית, אבל אגוזי מלך תמיד יש לי במקפיא.
אני מכינה איתם בעיקר כדורי תמרים טעימים עם פיצוחים, לפעמים מנשנשת ככה או זורקת לסלט.
או שאני נזכרת לקנות בזיליקום ואז מכינה איתם פסטה פסטו 🙂
אז סוף סוף הכנתי ואני מעלה את המתכון לבלג כדי להזכיר לעצמי שכדאי לי להכין את הפסטה הזו לעיתים קרובות יותר…
בפעם האחרונה שהכנתי כל הסיר חוסל, ואפילו איתי שלי בן ה-4 חיסל בהנאה. הייתי בשוק!!!
המצרכים הדרושים:
½ חבילת פסטה מסוג שאוהבים (אני אוהבת להכין פסטה פסטו עם פסטה מסוג פנה)
1 חבילת בזיליקום
¼ כוס שמן זית
חופן אגוזי מלך (ממש כמות שנכנסת ליד)
מעט מלח לפי הטעם
1-2 שיני שום (תתחילו עם אחד שלא יהיה לכם חריף מדי, אם סבבה לכם תוסיפו עוד אחד)
הצעה לשדרוג – לא לטבעוניים: שמנת לבישול – אופציונאלי (אני מכינה לרוב בלי)
שלבי ההכנה:
העבירו את כל המצרכים לקערה עמוקה וצרה וטחנו הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת המרקם והטעם הרצויים
בינתיים הכינו את הפסטה לפי הוראות היצרן
כשהפסטה מוכנה ערבבו אותה עם הרוטב ואכלו בהנאה!
כתיבת תגובה