כמובן שאפשר להכין את המתכון עם פסטה מחיטה לא מלאה אבל כחובבת אוכל בריא, אצלנו בבית כמעט תמיד יש פסטה מחיטה מלאה 100%, ולמרות שהרבה אנשים לא אוהבים את הטעם שלה וזה הורס להם את האוכל אני ארגיע אתכם שאפילו אמא שלי, שלא אוהבת פסטה מחיטה מלאה בכלל (!), מאוד אהבה את המתכון הספציפי הזה וחיסלה את המשלוח שעשיתי לה עד גרגיר הברוקולי האחרון 🙂
דרך אגב, במתכון אחר של פסטה מחיטה מלאה ציינתי שלרוב מייצרים פסטות חיטה מלאה רק בצורות של ספגטי ארוך, פנה או ביסלי, אז לפני כמה ימים מאוד שמחתי לגלות פסטה של חברת "טעמן" (100% חיטה מלאה) בצורת ספירלה (בתמונה מעלה) וישר קניתי כמה חבילות.
את המתכון הזה לקחתי מאתר YNET ושיניתי מעט את הכמויות והשתמשתי בחצי חבילת פסטה כי החומרים שהיו לי הספיקו לחצי חבילה בלבד, אז אם בא לכם להכין יותר פשוט תכפילו כמויות.
המצרכים:
1/2 חבילת פסטה מחיטה מלאה
חבילת ברוקולי (מגיע יפה וארוז על מגש מקלקר)
חבילת בזיליקום (גם מגיע ארוז באריזת פלסטיק) או 3-4 קוביות בזיליקום קפוא אבל ממליצה על הטרי, פשוט טעם אחר!
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש (אפשר יותר למי שממש אוהב שום)
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה:
מבשלים בשני סירים נפרדים את הברוקולי (מחולק לפרחים קטנים) ואת הפסטה
כשהם מוכנים, מסננים את המים ומעבירים את שניהם לסיר אחד (הפסטה לוקחת משהו כמו 8 דקות להיות מוכנה ולברוקולי כ-10 דקות, חשוב שפרחי הברוקולי ישארו מעט קראנצ'ים ולא יתרככו לגמרי)
לקצוץ את הבזיליקום (עלים בלבד) ואת שיני השום
במחבת קטנה לחמם את שמן הזית, להוסיף את שיני השום והבזיליקום לתוך השמן, להוסיף מלח ופלפל ולהביא לרתיחה
להוריד מהאש ולהוסיף לסיר עם הפסטה והברוקולי
לערבב היטב וליהנות 🙂
כתיבת תגובה