אני מודה שאני לא מתה על פסטה ברוטב אדום, ובדרך כלל כשאני מכינה לבעלי ולבן שלי אני מכינה במקביל תוספת אחרת בשבילי.
כשטעמתי אצל אחותי את המתכון הזה לספגטי ברוטב עגבניות טריות עפתי עליו כל כך שהייתי חייבת להכין אותו גם.
הכנתי חבילת ספגטי שלמה וכל כולה חוסלה באותו היום!
דרך אגב, את הספגטי הכנתי בשבת בבוקר כדי שיהיה לנו אוכל לצהריים, אבל לא עמדתי בפיתוי ובשעה 10 בבוקר כולנו טרפנו צלחת עמוסה ספגטי 🙂
ניתן כמובן להכין אם כל סוג של פסטה שאוהבים, אני באופן אישי אוהבת הכי הרבה ספגטי.
מה שטוב במתכון הזה הוא שהוא בטוח לשימוש לילדים… הכוונה שהוא לא מלכלך והרוטב לא נמרח על הבגדים, הרצפה ו-All over the place…
והוא עשוי מעגבניות טריות… אז הוא גם בריא שזה בונוס נהדר.
המצרכים הדרושים:
1 חבילת פסטה מהסוג שאוהבים (אני אוהבת ספגטי מספר 5 של ברילה, אבל אפשר כל סוג וכל חברה שאוהבים)
1 בצל קצוץ
3-4 עגבניות גדולות ויפות חתוכות לקוביות (אני מעדיפה עגבניות תמר כי הן מתוקות יותר, אבל אפשר גם עם עגבניות רגילות)
1 רסק עגבניות קטן
3 שיני שום כתושות
תיבול: כפית מלח, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה / פלפל שחור, 1 כפית סוכר, 1 כפית אבקת מרק
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל עד להזהבה קלה
הוסיפו את קוביות העגבניות והשום הכתוש ובשלו מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להגיר נוזלים
הוסיפו את רסק העגבניות, מים בכמות של הכלי של הרסק (ממש מעט) והתיבול וערבבו
בשלו על אש קטנה ובזמן הזה לבשל את הפסטה מהסוג שאוהבים לפי הוראות היצרן אבל להוריד דקה-שתיים לפני שהפסטה מוכנה מהאש (את הפסטה נבשל לאחר מכן עם הרוטב)
טעמו את הרוטב ותקנו תיבול לפי טעמכם
סננו את הפסטה, שפכו מעליה את הרוטב, ערבבו היטב ובשלו עוד מספר דקות עד שהפסטה מוכנה
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה