מנה טעימה ופשוטה שיכולה לסגור לכם אחלה פינה לצהריים… במיוחד אם אין לכם כוח להתאמץ יותר מדי.
את הרעיון למנה הזו קיבלתי מחמותי ומדי פעם כשהעצלות משתלטת עלי אני מכינה אותה וכולם מרוצים 🙂
אם אתם רוצים להפוך את המנה להרבה יותר בריאה אתם יכולים להשתמש בפסטה מקמח מלא, פסטה מכוסמין או פסטה מקטניות.
היום העמדתי שני סירים – אחת עם פסטה רגילה לי ולבעלי ואחת עם פסטה מעדשים ירוקות לבן שלי והוא טרף את המנה שלו.
אני באופן אישי לא כל כך אוהבת את הטעם של הפסטה מעדשים אבל הכי חשוב שהבן שלי אהב, ככה אני מרגישה יותר טוב עם עצמי שהוא אוכל קצת יותר בריא 😉
טיפ להורים:
מה עושים כשמתחשק פסטה אבל רוצים שהילדודס יאכלו משהו קצת יותר בריא…?
קונים להם פסטה עדשים שזהה בצורתה לפסטה פנה רגילה, מכינים צלחות שנראות ממש זהות ואוכלים בהנאה.
הילד שלי לא הרגיש בהבדל וזלל את המנה שלו (מימין) בכיף…
הבהרה: אף ילד לא נפגע במהלך הניסוי 😉
המצרכים הדרושים:
חבילת פסטה שאוהבים בכל צורה שהיא
לרוטב האדום:
רסק עגבניות גדול / קטן (גדול עבור 2 שימורי טונה / קטן עבור קופסאת שימורים אחת)
1 עגבניה גדולה מרוסקת / מגורדת (אפשר קופסאת עגבניות מרוסקות במקום)
3-4 שיני שום כתוש
תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כפית סוכר (לאיזון החמיצות)
1-2 שימורי טונה (אני אוהבת את של סטארקיסט בשמן אבל אפשר כל טונה אחרת, בשמן או במים)
שלבי ההכנה:
להכין את הפסטה לפי הוראות היצרן.
לטגן 3/4 שיני שום
להוסיף רסק עגבניות גדול ו-1 עגבניה מרוסקת (או קופסאת עגבניות מרוסקות)
להוסיף מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכפית סוכר לאיזון החמיצות
להוסיף מים ולהביא לרתיחה
להוסיף 2 קופסאות טונה (אם רוצים רק קופסא אחת אפשר להשתמש ברסק קטן) ולהביא לרתיחה נוספת
לכבות את האש
לשפוך את הפסטה המוכנה לתוך סיר הרוטב ולערבב היטב
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה