אני מאוד אוהבת פסטה, פשוט כי אפשר לסמוך עליה שכשאין מה לאכול בבית ויש רק שאריות במקרר, תמיד אפשר למצוא איזו ואריאציה מעניינת ולקבל ארוחה שלמה ומשביעה תוך דקות, ועם סלט בצד אז בכלל…
כמעט תמיד תהיה לי חבילת פסטה בארון, וכמעט תמיד זו תהיה פסטה מחיטה מלאה, אבל לא רק, כי פסטה מלאה מגיעה לרוב בצורות קבועות (ביסלי, פנה וספגטי ארוך) ומה לעשות שלפעמים בא לי פסטה פפיונים או צדפות? 🙂
אחת הפסטות הנפוצות ביותר שמככבות אצלי במטבח כשאין לי כוח להכין שום דבר או כשאני גמורה מעייפות היא פסטה ברוטב פסטו, או כמו שאני קוראת לה… פסטה פסטו לעצלנים, כי אין פה באמת תהליך של הכנת רוטב פסטו אמיתי עם צנוברים ופרמז'ן כמו שבדרך כלל מכינים, אלא 3 מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא כמעט בכל בית.
המצרכים הדרושים:
חצי חבילת פסטה שאתם אוהבים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית שום כתוש (מקופסא)
6-8 קוביות בזיליקום קפוא
מלח ופלפל לפי הטעם
הערות:
כמובן שניתן להמיר את השום מקופסא לשום טרי ואת הבזיליקום הקפוא לבזיליקום טרי אבל אז זו לא תהיה פסטה לעצלנים 😉
אפשר לשנות כמויות בהתאם לטעם האישי שלכם
תהליך ההכנה:
להרתיח את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומעט מלח כ-8 דקות עד שהיא מוכנה
לשים בצלוחית קטנה שמן זית, שום כתוש ובזיליקום ולחמם כ-30 שניות במיקרוגל
לשפוך את הרוטב על הפסטה, להוסיף מלח ופלפל, לערבב וזהו, הפסטה שלכם מוכנה
* לשדרוג אפשר לגרד מעט גבינה בולגרית / פרמז'ן מעל או לפזר שמרי בירה שמזכירים טעם של פרמז'ן והם טעימים טעימים… רק בזהירות כי זה ממכר. את שמרי הבירה תוכלו למצוא בחנויות טבע בעלות של 23-25 ש"ח לשקית של 200 גרם.
[…] אגב, במתכון אחר של פסטה מחיטה מלאה ציינתי שלרוב מייצרים פסטות חיטה מלאה רק בצורות של […]