פשטידות פשוטות וטעימות מככבות אצלי במטבח, בעיקר כי הן לרוב מאוד קלות ומהירות להכנה, לא דורשות הרבה התעסקות ועוזרות לגוון את ארוחות הערב המשעממות (מה עוד פעם נאכל חביתה???)
את רוב מתכוני הפשטידות אני מכינה בתבניות מאפינס אישיות אבל דווקא את הפשטידה הזו אני ממליצה להכין בתבניות אינגליש קייק.
המתכון המקורי נלקח מאתר המתכוניה עם שינויים שלי.
אם אתם מחפשים לגוון את ארוחת הערב שלכם או סתם נמאס לכם מאותן פשטידות רוצו להכין את הפשטידת בצל הטעימה הזו… אני מבטיחה לכם שלא תתחרטו!
המצרכים הדרושים:
4 בצלים (רצוי גדולים) חתוכים לעיגולים או לחצאי עיגולים (מאוד ממליצה לטחון במעבד מזון את הבצלים לאחר טיגונם, עושה מרקם יותר רך לפשטידה וגם ידידותי למי שלא אוהב את החתיכות הגדולות של הבצל כמו ילדים למשל…)
½1 כוסות קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + ½1 כפיות אבקת אפיה)
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
לתיבול: 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל, 1 כפית כמון ו-1 כפית פפריקה מתוקה (ניתן לשנות תיבול לפי הטעם)
שדרוג לפשטידה בריאה יותר: ניתן להמיר ½ כוס קמח רגיל לקמח מלא, אם הבלילה יבשה מעט להוסיף ממש מעט מים
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצלים על מחבת עם מעט שמן (ניתן להחליף את השמן לחמאה) ותנו להם להתקרר מעט בצד
הפעילו תנור על 180, העבירו לקערה את כל שאר המרכיבים וערבבו
הוסיפו את הבצלים וערבבו עד לאיחוד
שמנו 2 תבניות אינגליש קייק, העבירו אליהן את הבלילה והכניסו לתנור לכ-35-40 דקות עד להזהבה
תנו לפשטידה להתקרר מעט וחסלו אותה במקום 😉
עינת אומר
היי
אם אשים קמח רגיל או מלא ללא אבקת אפייה איך זה ישפיע?
האם יש תחליף לקמח תופח תחליף ללא אבקת אפייה בכלל ?
דנית בן דוד אומר
אני חושבת שללא האבקת אפיה אפשרי זה פשוט יהיה פחות תפוח… לגבי קמח מלא אפשרי פשוט ישפיע על הטעם כמובן ולא כולם אוהבים קמח מלא.
את יכולה לקנות קמח חיטה רגיל וזה מגיע ללא אבקת אפיה 🙂
ממליצה לך לנסות קמח כוסמין אם כבר.. יותר בריא (מגיע ללא אבקת אפיה)