ארוחת הערב שלנו נראית פחות או יותר אותו הדבר כמעט כל ערב: סלט, לחם וגבינה / חביתה / איזה ממרח שאני מכינה.
אחד האתגרים שלי הוא איך לגוון את ארוחת הערב שלנו.
את המתכון הבא לפשטידת פלאפל גיליתי בסדנא לבישול בריא של גלית שלגי ואהבתי אותו מאוד, ממש טעם של פלאפל רק אפוי.
הכפלתי את הכמות של גרגירי החומוס כי הפשטידה יוצאת די קטנה וקצת שיניתי את היחסים של התערובת לפי הטעם שלי.
אפשר להכין מהתערובת כדורי פלאפל במקום פשטידה, בפעם הבאה אנסה 🙂
המצרכים הדרושים:
2 כוסות של גרגירי חומוס (אני משתמשת בקפואים של סנפרוסט)
1/2 צרור פטרוזיליה + 1/2 צרור כוסברה
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח (בזהירות שלא יצא מלוח)
1 כפית כמון
2 כפות קמח (רצוי מלא, השתמשתי בשיפון מלא)
שלבי ההכנה:
לחמם את התנור ל-200 מעלות מראש ולהכין בצד תבנית אפיה מרופדת עם נייר אפיה משומנת בשמן זית
לטחון גס את גרגירי החומוס במעבד מזון ולהעביר לקערה
לזרוק לתוך מעבד המזון את כל שאר המצרכים (ללא גרגירי החומוס) ולטחון עד לקבלת עיסה חלקה
להעביר את התערובת לקערה עם גרגירי החומוס וללוש בידיים עד לקבלת עיסה דביקה ורכה
בשלב הזה אפשר להרטיב את הידיים, ליצור כדורי פלאפל ולהניח על תבנית האפיה או לשטח את התערובת לפשטידה.
אחרי ששיטחתי את התערובת לקחתי כמה גרגירי חומוס ודחפתי אותם לתוך העיסה, סתם כי התחשק לי עוד קצת גרגירי חומוס 🙂
משך האפיה כ-20 דקות או עד הזהבה
מומלץ להגיש בפיתה עם טחינה וסלט 🙂
Nurit אומר
הי
האם הגרגרי חומוס מבושלים?
דנית בן דוד אומר
היי נורית, אם את משתמשת בסנפרוסט אז אין צורך לבשל 🙂