
קדרת אורז מלא עם עדשים לאחר היציאה מהתנור (היא ממש נראית מקורמלת)
אם אתם שוחרי בריאות כמוני שמעדיפים לאכול אורז מלא על אורז לבן (למרות שתמיד יש לי אורז בסמטי לבן בארון מוכן למקרה שאין לי כוח לבשל) אבל לא ממש מצליחים למצוא מתכונים טעימים עם אורז מלא המתכון הבא בדיוק בשבילכם.
המתכון הזה הכי קל בעולם, לא דורש יותר מדי מאמץ, פשוט לזרוק לסיר את כל המצרכים ולזרוק לתנור ותוך שעה וחצי – שעתיים יש לכם קדרה טעימה ומשביעה ביותר שממש מזכירה חמין.
את הבסיס למתכון לקחתי מהאתר הזה ועשיתי בו שינויים (הוספתי עדשים לקבלת חלבון מלא, שיניתי תיבול ומעט מרכיבים).
אם אתם עושים איזו ארוחה חגיגית ובא לכם להרשים אנשים בלי כלום מאמץ הקדרה הזו תעשה אחלה עבודה (אפשר לשדרג, רשמתי שדרוגים אפשריים בהמשך).
מה שכן, המנה יוצאת מתקתקה אז אם אתם לא אוהבים אפשר לשים פחות סילאן.
בגדול, המנה הזו מתאימה יותר לחורף מאשר לקיץ כי התנור צריך להיות דלוק הרבה זמן והוא קצת מחמם את הבית, וגם כי זו מנה קצת כבדה, אבל ממש לא חובה. עכשיו שיא הקיץ ועדיין התענגתי על כל ביס, וגם אמא שלי… שכבר הספיקה לקבל מנה עד הבית ולחסל אותה על המקום… 🙂
המצרכים הדרושים:
1 כוס אורז מלא (אני אוהבת את "אורז מלא ארוך" של סוגת)
1 כוס עדשים (אני אוהבת לערבב עדשים שחורות/ ירוקות וכתומות)
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר (אפשר להמיר בדבש)
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום שלמים / קצוצים (לא היה לי אז שמתי כפית שום כתוש מוכן)
3 כוסות מים פושרים (אם המים מתאדים להוסיף עוד קצת)
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
שדרוגים:
אפשר להוסיף גם בצל קצוץ פשוט לא היה לי אבל זה טעים גם בלי!
אפשר גם להוסיף שוקיים של עוף למי שאוכל בשר, אני מוסיפה מדי פעם והשוקיים יוצאים פשוט מעדן! רכים ועסיסיים… (אם אתם מכינים עם שוקיים חשוב לכסות את הסיר כדי שהשוקיים לא יתייבשו – בשעה הראשונה דאגו שהסיר יהיה מכוסה והסירו את המכסה רק בחצי השעה האחרונה)

קדרת אורז מלא ועדשים עם שוקיי עוף

הקדרה (ללא שוקיים) אחרי ערבוב קל
שלבי ההכנה:
רצוי להשרות את האורז לפחות חצי שעה לפני ההכנה
את העדשים לא חובה להשרות. אני אוהבת להכין כמות גדולה מראש של כל מיני סוגי קטניות, להשרות אותם לפחות 24 שעות ולהקפיא במנות קטנות לעת הצורך לתבשילים, סלטים וכו'.
להדליק מראש תנור על 180 מעלות
לזרוק לתוך הסיר (רצוי להשתמש בסיר זכוכית פיירקס כי זה יותר בריא) את האורז והעדשים
להוסיף את השמן, רוטב הסויה, הסילאן, השום, המים והתבלינים, לערבב היטב ולהכניס לתנור לשעה וחצי בערך (לכסות בשעה הראשונה ולאחר מכן להשאיר פתוח ללא מכסה לכחצי שעה נוספת). המים אמורים להתאדות
להוציא מהתנור ולהתענג על כל ביס 🙂
ורק כדי שתראו כמה קל להכין את הקדרה הזו הכנתי לכם קולאז' תמונות של השלבים:
- להשרות ולסנן את העדשים
- להשרות ולסנן את האורז
- להעביר אותם לסיר פיירקס ביחד עם שאר המרכיבים
- להוסיף מים ולתנור

קדרת אורז מלא ועדשים
הי, נראה מעולה. שתי שאלות:
1. אפשרי עם אורז יסמין?
2. אני רוצה להכין לאירוח של 12 איש, להכפיל כמויות?
תודה רבה
היי מיכל, תודה 🙂
לגבי אורז יסמין לא ניסיתי אבל לא נראה לי שתהיה בעיה בכלל. אם הוא לא אורז מלא הייתי מורידה כוס מים ועוקבת ואם יש צורך מוסיפה בהמשך (כי אורז רגיל דורש פחות מים מאורז מלא)
לגבי הכפלת הכמויות – כן להכפיל כמויות של כל המרכיבים רק צריך סיר די גדול או להכין בשני סירים קטנים ולשים בתנור יחד… ככה אני עושה 🙂
אשמח שתעדכני איך יצא!
האם ניסית להוסיף טופו?
האמת שלא אבל יכול להיות מעניין… אבל לדעתי יתייבש בתנור… כי טופו מצריך רק הקפצה קלה. הייתי מקפיצה בנפרד עם סויה וסילאן על מחבת ומערבבת בסוף עם הקדרה
אפשר במיקרוגל?
אני לא יודעת האמת, לא ניסיתי. גם אם אפשר זה בטוח ייתן טעם אחר ולא יהיה את המעטה המקורמל שמתקבל מלמעלה כמו בתנור. מוזמנת לעדכן אם את מנסה 🙂
המתכון לא מוצלח. אחרי שעה וחצי בתנור בכלל (בכלל!) לא היה עשוי. אחרי כשלוש שעות בתנור (איזו טעות הייתה לתכנן ארוחת צהריים על מתכון שלא ניסיתי בעבר. מזל שהיה לי משהו לגיבוי לילדות) היה פחות או יותר עשוי אבל העדשים היו כבר ממש עיסה, בלי זכר לקרמל. הטעם סבבה, המרקם לא משהו בכלל.
היי עדי, וואו אני חייבת לציין שזה ממש מפתיע אותי כי יש המון שהכינו וקיבלתי תגובות נפלאות עליו, ואני הכנתי אותו אינספור פעמים ומכינה לפחות פעם בחודש.
אשמח לעזור… השרית את האורז המלא והעדשים? על כמה התנור היה? כיסית את הסיר? באיזה סיר השתמשת? פיירקס / אלומיניום? כל סיר מפזר את החום בצורה שונה.
השריתי את העדשים לילה ואת האורז חצי שעה כפי שכתוב במתכון. עשיתי הכל בדיוק כפי שכתוב במתכון – הטמפרטורה, כיסוי הסיר וכו'.
אין לי סיר פיירקס אז השתמשתי בסיר נירוסטה.
פעם ראשונה שאני משתמשת בעדשים ירוקות… יצא ממש נחמד
איזה כיף! זה אחד המתכונים האהובים עלי 🙂
היי דנית
הכנתי את המתכון הזה מלא פעמים. וכל פעם נהניתי מחדש.
שאלה:
קבלתי סיר לחץ חשמלי.
האם כדאי אולי לבשל את הקדרה שם?
אם כן, כמה זמן, ומה לגבי ההשחמה?
תודה
יעקב