אני מאוד אוהבת קציצות, לרוב אני מכינה אותן על הגז עם רוטב אדום ומגישה אותן עם אורז בסמטי לבן,
הכי בסיסי והכי טעים שיש…
אבל לפעמים כשממש אין לי כוח לעמוד ולהכין רוטב, או כי סתם מתחשק לי לגוון, אני מכינה את הקציצות בתנור.
לפעמים מוסיפה קצת גרגירי תירס שיהיה מעניין, אבל לרוב סתם מתבלת קצת את התערובת וזה מספיק כדי שחצי מהתבנית תתחסל מיד כשהקציצות מוכנות.
המצרכים הדרושים:
500 גרם בשר הודו טחון
1 בצל קטן מגורד
1 גזר מגורד דק
3 כפות גדושות של פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה (אני השתמשתי בגודל L)
תיבול:
1 כפית אבקת מרק (אני השתמשתי באבקת מרק עוף)
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה של כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
שלבי ההכנה:
הפעילו מראש תנור על 180 מעלות
העבירו את כל המצרכים (למעט הבשר הטחון) לקערה וערבבו
הוסיפו את הבשר וללוש מעט עם הידיים עד לאיחוד החומרים
הכינו תבנית עם נייר אפיה משומן מעט, צרו קציצות בגודל הרצוי והעבירו לתנור לכ-20 דקות
חשוב: הקציצות אמורות להיות מעט רכות מבפנים לאחר האפייה בתנור, אבל הן ממשיכות להתבשל מעט מבפנים גם לאחר כיבוי התנור אז כדי שהן לא תהיינה יבשות בעוד כמה שעות חשוב לא לאפות יתר על המידה.
רייצ׳ל אומר
תודה על המתכון.. אחלה קציצות!! מזל שהכפלתי כמויות
דנית בן דוד אומר
היי רייצ'ל, כיף לשמוע 🙂 תודה שחזרת לעדכן!