המתכון הנפלא הזה שייך לאחותי, אחרי שטעמתי אותו אצלה והבן שלי טרף את כל הצלחת בלי להשאיר פירור הבנתי שאני חייבת להכין אותו גם וכמובן להעלות אותו לבלוג המתכונים שלי.
אני ממש ממליצה לכם בחום להכין אותו… הקציצות יוצאות רכות ונימוחות.
לא חובה להוסיף תפוחי אדמה אבל ממש מומלץ, כי מי לא אוהב תפוחי אדמה ברוטב? 🙂
רוצו להכין ואל תשכחו לספר לי איך יצא!
המצרכים הדרושים:
1/2 קילו הודו אדום טחון
1 תפוח אדמה בינוני מגורד גס בפומפיה וסחוט היטב מנוזלים
בצל בינוני טחון בבלנדר יחד עם 1/4 כוס שמן
ביצה אחת L או 2 ביצים M
1/2 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
תיבול: כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה
לרוטב:
1 בצל בינוני
2-3 שיני שום כתוש
1 פחית עגבניות מרוסקות (אני אוהבת את של "מאסטר שף" אבל אפשר כל מותג שאוהבים)
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
תיבול: כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה
ליטר מים
שלבי ההכנה:
שלבי הכנת הרוטב:
לטגן בצל קצוץ עם מעט שמן עד להזהבה
להוסיף שום כתוש ותבלינים ולטגן עוד כ-1/2 דקה
להוסיף את פחית העגבניות המרוסקות וליטר מים ולהביא לרתיחה
להוסיף את קוביות תפוחי האדמה, להביא שוב לרתיחה ולתת לרוטב לבעבע מספר דקות בזמן שאנחנו מכינים את תערובת הבשר לקציצות
שלבי הכנת הקציצות:
לטחון את הבצל עם השמן בבלנדר ולהעביר לקערה
להוסיף לקערה את הביצה, פירורי הלחם, תפוח אדמה מגורד, פטרוזיליה ותיבול ולערבב היטב עד לאיחוד החומרים
להוסיף את הבשר וללוש עד שנטמע בתערובת
להכין כדורים ולהוסיף אותם לרוטב כך שיהיו מצופים בו (זה בסדר אם הם מבצבצים מהרוטב)
להעביר את הגז לאש בינונית ולהשאיר את הסיר חצי פתוח (כך שהרוטב יבעבע כל הזמן, ובכך יצטמצם ויסמיך) – ככה למשך 30 דקות
לאחר מכן להסיר את המכסה ולהשאיר על האש לעוד 15 דקות
לכבות את האש ולכסות את הסיר ככה שהחום יישמר ועוד יבשל קצת את הקציצות
הקציצות הולכות נהדר עם קוסקוס, פתיתים או אורז לבן אחד אחד
[…] מאז כמעט ולא קניתי הודו אדום, למעט בפעמים נדירות בהן הכנתי את המתכון הזה לקציצות הודו אדום ברוטב עגבניות. […]