הטרנד ששולט אצלי במטבח בזמן האחרון הוא קציצות עדשים כתומות, ובגלל שההכנה היא כל כך קלה ומהירה החלטתי להרחיב את הטרנד ולהתחיל להכין קציצות מקטניות נוספות.
קציצות החומוס האלה חוסלו תוך יום אחד בלבד (יצאו כ-25 קציצות) ומבחינתי הם הוגדרו כהצלחה ונכנסו לסבב ארוחות הערב המושקעות (בכאילו כמובן… כי זה מתכון ממש קל וזריז להכנה) כשנמאס כבר מפרוסה / טוסט עם סלט.
אפשר להכין אותם גם קטנים יותר ועגולים ואז הם ייראו ממש כמו פלאפל רק אפוי.
בכל מקרה הן טעימות!
המצרכים הדרושים:
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (אני משתמשת בשל סנפרוסט)
1 בצל גדול
4-5 שיני שום (למי שאוהב כמוני הרבה שום רצוי אפילו לפרגן בעוד כמה שיניים… 🙂 )
2 כפות טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא, אני מתה על זו של אל-ארז)
2 כפות שמן (אני משתמשת בשמן זית/ קנולה)
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים (אני שמה הרבה כי אני אוהבת עשבי תיבול)
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות קמח עדשים כתומות (לא חובה קמח עדשים אם אין לכם, אפשר גם קמח רגיל/ מלא)
1 כפית מלח
1 כפית כמון
שלבי ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
להפשיר את החומוס במים רותחים כמה דקות ולאחר מכן לטחון אותם גס במעבד המזון
להוסיף את שאר המצרכים למעבד המזון: בצל חתוך לרבעים, שום, טחינה גולמית, שמן, עשבי תיבול קצוצים, אבקת סודה לשתיה, קמח עדשים ותבלינים ולהפעיל עד שמתקבל מרקם חלק ומעט משחתי
רצוי לטעום את התערובת ולתקן תיבול במידת הצורך
להעביר את כל התערובת לקערה, ליצור קציצות בגודל בינוני ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה משומן מעט
אם הבלילה יצאה דלילה מדי אפשר להוסיף מעט קמח כדי לייצב אותה
להעביר את התבנית לתנור לכ-20 עד 25 דקות או עד להזהבה קלה
חשוב: כאשר תוציאו את הקציצות מהתנור הן עדיין תהיינה רכות, תנו להן להתקרר כמה דקות לפני שאתם טורפים אותם כדי שתתייצבנה 😉
הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם טחינה / חומוס וסלט קצוץ בצד או בפיתה
בתאבון 🙂
סימה אומר
וואוו פשוט טעים. מומלץ בחום לאוהבי הפלאפל. כל הילדים אהבו, וזה אתגר. תודה על מתכון נפלא.