קציצות מחזה עוף לא טחון, אלא מקוביות… נמאס לכם להכין שניצלים, חזה עוף מוקפץ או נאגטס?
אני ממש ממליצה לכם לנסות את המתכון הזה…
הגעתי אליו דרך חברה שמנהלת ביחד איתי את קבוצת "במטבח על עקבים" בפייסבוק, ניסיתי ואהבתי ומאז אימצתי אותו בכל פעם שבא לי קצת לגוון.
המצרכים הדרושים:
לקציצות:
700-800 גרם בשר עוף לא טחון, אלא חתוך לקוביות קטנות (כמו בתמונה בהמשך). אני אוהבת לקנות חזה עוף נקי וחצוי לשניים (יש במגשים מוכנים בקירור בשופרסל, הם טריים ונקיים)
1 בצל קצוץ (אפשר לטגן אותו לפני, אני התעצלתי ועדיין יצא נפלא)
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים L
מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אם אוהבים)
תיבול: 1 כפית מלח, מעט פלפל, מעט כורכום (לפי הטעם)
לרוטב:
1 בצל קצוץ מטוגן
2-3 שיני שום כתוש
1 פחית עגבניות מרוסקות (אני אוהבת את של מאסטר שף, אבל אפשר של כל חברה)
1 רסק עגבניות קטן
2 כפות קטשופ / כף סוכר (לנטרול החמיצות)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה לפי הטעם
שלבי ההכנה:
הכנת הקציצות:
לחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד (כמו בתמונה למטה)
להעביר לקערה, להוסיף את שאר המצרכים וללוש היטב
להעביר את הקערה למקרר "לנוח" (רצוי בין חצי שעה לשעתיים, כמה שניתן, אני אוהבת להשאיר לפחות לשעה לספיגת הטעמים)
הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עם מעט שמן וכשמזהיב להוסיף לחצי דקה נוספת את שיני השום הכתושות
להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הקטשופ / הסוכר והתבלינים ולטגן עוד קצת
להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש
להכין קציצות בגודל בינוני ולהעביר לתוך הסיר
לכסות את הסיר ולהשאיר פתח קטן
לבשל 10 דקות ואז להפוך את הקציצות לצד השני לעוד 10 דקות
לכבות את הגז ולהגיש עם אורז לבן אחד אחד (מומלץ!)
כתיבת תגובה