הבשר הטחון שאני קונה בדרך כלל הוא חזה עוף טחון. כשאיתי שלי היה תינוקי ורק התחיל טעימות הייתי קונה במיוחד בשבילו בשר הודו אדום טחון, שנחשב עשיר יותר בברזל מאשר חזה עוף / הודו לבן.
מאז כמעט ולא קניתי הודו אדום, למעט בפעמים נדירות בהן הכנתי את המתכון הזה לקציצות הודו אדום ברוטב עגבניות.
לא מזמן נסענו לחברה טובה שלא ראינו זמן רב, והכנו שם יחד ארוחת צהריים.
לארוחת הצהריים הכנו את המתכון הזה, והוא יצא פשוט מושלם.
היינו 3 מבוגרים + 2 פעוטות + 1 תינוק ופשוט חיסלנו את כל הסיר עם הקציצות!
והילדים אכלו מאוד יפה!
אז אתם חייבים לנסות את המתכון הזה. הוא נפלא כך לבדו, ועם אורז בסמטי לבן אחד אחד ליד הוא פשוט מושלם!
המצרכים הדרושים:
לקציצות:
½ קילו הודו אדום טחון
1 בצל מגורד דק
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
לתיבול: 1 כפית מלח, מעט פלפל שחור / לבן, 1/2 כפית כורכום
לרוטב:
1 בצל גדול / 2 בצלים קטנים קצוצים דק
2-3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות / רצועות (איך שאתם אוהבים)
2 שיני שום פרוסות
3/4 שקית אפונה קפואה
לתיבול: 1 כפית שטוחה כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור / לבן, 1 כפית מלח, 1 ליטר מים רותחים
שלבי ההכנה:
קצצו את הבצל, העבירו אותו עם מעט שמן לסיר סוטאז' רחב וטגנו אותו עד להזהבה
בינתיים העבירו את כל מרכיבי הקציצות למעט הבשר הטחון, ערבבו היטב עד לאיחוד החומרים ואז הוסיפו את הבשר הטחון ולושו עד לאיחוד. כסו את הבשר והעבירו בינתיים למקרר לספיגת הטעמים
כשהבצל בסיר נהיה זהוב הוסיפו את הפלפלים האדומים, שיני השום והאפונה הקפואה וערבבו
הוסיפו את התיבול והמים הרותחים, הביאו לרתיחה והורידו לאש בינונית
הוציאו את הבשר מהמקרר, צרו עיגולים והעבירו לתוך הסיר
המשיכו לבשל עם סיר מעט פתוח ועל אש בינונית למשך 35-40 דקות ומדי פעם שקשקו את הסיר בזהירות
סגרו את הגז ותנו לתבשיל לנוח מעט
הגישו על מצע של אורז לבן (לא חובה אבל מומלץ!)
בתאבון!
כתיבת תגובה