כחלק מהפרויקט החדש שלי לשלב בתזונה שלי כמה שיותר קטניות על בסיס יומיומי הצלחתי להפתיע את עצמי ולהכין קציצות מעולות וממש טעימות מעדשים כתומות.
הסיבה שהצלחתי להפתיע את עצמי כל כך היא שכבר ניסיתי כל כך הרבה פעמים בעבר להכין קציצות מקטניות שונות כמו שעושית מאש, עדשים וכו' ותמיד הקציצות יצאו לי יבשות (על גבול החנק ממש…) ופשוט לא טעימות.
הפעם חיפשתי בקדחתנות ברחבי האינטרנט אחר מתכונים שונים לקציצות עדשים (כתומות במקרה הזה, פשוט כי טעמתי קציצות עדשים כתומות של טבעול והן היו לי נורא טעימות) ופשוט ליקטתי חומרי גלם מכמה מתכונים שונים והגעתי למתכון הזה.
אני ממש אהבת את הקציצות וחיסלתי ישר מהתבנית חצי מהכמות… בעלי לעומתי אמר שהן בסדר אבל חסר תיבול.
בקיצור, זה עניין של טעם, לי התיבול היה מעולה, ובכל זאת, ממליצה לכם לטעום את הבלילה לפני שאתם מכניסים אותה לתנור.
המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל גדול
1 גזר גדול
4 כפות פירורי לחם
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן קנולה (או זית אם בא לכם)
1 ביצה
מעט עשבי תיבול שאתם אוהבים: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק…
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית כורכום
לציפוי (אופציונאלי):
אם בא לכם לעשות את הקציצות יותר קריספיות ומעניינות אפשר לצפות אותן לפי הכניסה לתנור בפירורי לחם / פירורי פנקו / שיבולת שועל גרוסה. אני ציפיתי כמה בפירורי לחם ויצא טעים מאוד.
שלבי ההכנה:
שטפו את העדשים הכתומות טוב במים, השרו אותן (רצוי לשעה-שעתיים), בשלו אותן עד שמתרככות לחלוטין כך שניתן למעוך אותן עם כף לפירה (לוקח משהו כמו 10 דקות, תלוי כמה זמן השריתם אותן לפני) והעבירו למסננת כדי שכל המים ירדו
בינתיים טגנו את הבצל עם מעט שמן במחבת גדולה עד להזהבה, גרדו את הגזר בפומפיה העבה והוסיפו אותו למחבת עם הבצל לריכוך קל
העבירו את פירה העדשים לקערה גדולה והוסיפו את הבצל והגזר מהמחבת
בשלב הזה הפעילו את התנור על 180 מעלות כדי שיתחמם בינתיים
הוסיפו את שאר המצרכים למעט הביצה: פירורי לחם, שמן, שום כתוש, עשבי תיבול ותבלינים ולטעום. אם חסר לכם תיבול זה הזמן לשפר…
אחרי שהגעתם לטעם הרצוי הוסיפו את הביצה וערבבו היטב
הכינו תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה משומן והתחילו בהכנת הקציצות
אם בא לכם לצפות את הקציצות הכינו גם קערה קטנה עם מעט פירורי לחם או כל ציפוי אחר
הכינו קציצות בגודל שבא לכם וחלק בצורה חופשית עם כפות הידיים
אני הכנתי חלק עם רינג גדול של המבורגר ורינג קטן של עוגיות (מרחו מעט שמן בפנים של הרינג כדי שהקציצות יצאו בקלות)
הברישו מעט שמן על הצד העליון של הקציצות והכניסו אותן לתנור ל-10 עד 12 דקות מכל צד (צריכות מעט להזהיב)
הוציאו את הקציצות ותנו להן מספר דקות כדי להתקרר מעט
הצעות הגשה:
אפשר לחסל את הקציצות ישר מהתבנית (כמוני…) ואפשר להגיש אותן עם טחינה / יוגורט או כל מטבל אחר שאתם אוהבים
בתחן אומר
אחרי שנים של חיפוש אתר באמת טוב! תודה לאל שמצאתי!!! אין עלייךךךךך
דנית בן דוד אומר
היי בתחן,
תודה רבה על המחמאות 🙂 איזה כיף לשמוע!
דניאל אומר
תודה בהחלט אנסה מחר אכין את המתכון הזה, בנוסף גם את קציצות החומחס שהעלת לאתר ובהחלט את קציצות הטונה אם יצליח ואקפיא יהיה לי תמיד בשלום מדוד מהמקפיא כתוספת קטניות וחלבונים לסלט מרענן ומשביע!
דנית בן דוד אומר
איזה כיף! בהצלחה!! אשמח לשמוע איך יצא ואם אהבת 🙂
ליאור ברק אומר
יצא מאוד טעים!!
תודה על המתכון
עשיתי בטפלון בלי שמן
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע 🙂
יפעת אומר
היי מתכון מעולה
האם אפשר את הפירורי לחם שבבלילה להחליף בשיבולת שועל דקה?
דנית בן דוד אומר
היי יפעת, תודה רבה 🙂
כן בוודאי! אפשר להחליף בשיבולת שועל דקה