שוב הפשרתי בשר לקציצות… רק שהפעם האיש שלצידי, זה שתמיד אוכל מה שיש וכמעט אף פעם לא מתלונן שלא טעים לו (גם אם באמת יצא לא משהו), אמר לי: "בבקשה רק לא עוד קציצות ברוטב".
אז הבנתי שבאמת אכלנו יותר מדי קציצות ברוטב לאחרונה ושהגיע הזמן לגוון…
ככה נולד המתכון הכל כך טעים הזה! ממש במקרה…
כמו שציינתי במתכון הזה לקציצות, עברתי לאחרונה לכמויות של 750 גרם במקום חצי קילו (הסיבה מפורטת בפוסט של המתכון), ולכן הכמויות הן ל-750 גרם, מהן יוצאות 20-22 קציצות שחלקן נטרפות עוד הרבה לפני שמגיעות לצלחת… 🙂
בכל מקרה, לכמות של 1/2 קילו בשר השתמשו בביצה אחת ו-4 כפות פירורי לחם.
המצרכים הדרושים:
750 גרם בשר עוף ובקר מעורבבים (רצוי מראש אצל הקצב)
1 בצל
3-4 שיני שום
חופן כוסברה קצוצה (ממליצה לא לוותר על הכוסברה, היא ממש מוסיפה טעם. מי שלא אוהב, אפשר גם פטרוזיליה)
2-3 כפות שמן זית
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
תיבול: מלח, פלפל, בהרט
שלבי ההכנה:
לקצוץ במעבד המזון את הבצל, שום, כוסברה ושמן זית דק דק ולהעביר אותם לקערה
להוסיף לקערה את הביצים, פירורי לחם ותיבול (מלח, פלפל ובהרט) ולערבב
להוסיף את הבשר וללוש עד לאיחוד עם שאר המרכיבים
בשלב הזה מומלץ להכניס את הבשר למקרר "לנוח" כדי שהטעמים ייתפסו בבשר (לא חובה אבל מומלץ)
לשמן מעט מחבת, ליצור קציצות ולטגן עד שהקציצות הופכות לשחומות בצד אחד ואז להפוך לצד השני
להיזהר לא לחסל את כולן לפני שהן מגיעות לצלחת… 😉
הקציצות טעימות מאוד עם פירה וסלט קצוץ ליד
וזה מה שאיתי עשה בזמן שהכנתי את הקציצות…
כתיבת תגובה