קודם כל אני חייבת להגיד שברגע שתכינו את המתכון הזה פעם אחת בלבד אתם בחיים לא תרצו לקנות יותר קרקרים מוכנים.
הקרקרים האלה נראים בדיוק כמו הקרקרים שמוכרים בחנויות טבע רק הרבה יותר זולים (שקית עם כמה קוביות של קרקר עולה כ-25 ש"ח בעוד שבבית הכמות תצא לכם גדולה בהרבה), הרבה יותר טעימים כי אתם עשיתם אותם בעצמכם, והכי חשוב… אתם יודעים בדיוק מה יש בהם.
כל כך הרבה זמן רציתי להכין קרקרים בבית ואיך שהוא לא יצא לי, בדיוק בשביל זה התחלתי את אתגר ה-30 יום של מתכונים חדשים, היום הכנתי אותם והם יצאו מושלמים (בפעם השניה… הסבר בהמשך).
את המתכון לקחתי מהאתר הזה (לא באנגלית, השתמשתי ב-Google Translate), והכנתי אותו פעמיים (אחד אחרי השני), כי בפעם הראשונה הוא לא יצא לי כמו שצריך (למרות שעדיין יצא לי טעים) אז רצתי להכין נגלה נוספת עם מקצה שיפורים והסקת מסקנות.
אלה הטיפים שלי להכנת הקרקרים:
לא לשים את כל המים בבת אחת מיד אלא לאט לאט כדי שהבצק לא יהיה מימי מדי (קשה לעצב אותו ולשטח אותו)
לשטח את הבצק היטב כך שיהיה ממש דק ויצא ממש קריספי (וגם ייקח פחות זמן לאפות אותו)
לחורר את הבצק עם מזלג אחרי שאתם משטחים אותו כדי שהאוויר יצא והקרקרים לא יתנפחו
אני ממליצה לשטח את הקרקרים על השיש (על נייר אפיה) ואז להחליק אותו לתוך התבנית
אם אין לכם מערוך (קניתי היום מיני מערוך מתוק מתוק אבל רק אחרי שיהיה לפעם הבאה) אפשר להרטיב מעט את הידיים ולשטח בקלות
את החיתוך של הקרקרים לעשות רק אחרי 10 דקות שהם בתנור לחיתוך טוב יותר
הקרקרים שלי:
לצורך ההשוואה שמתי ערימה של קרקרים מהנגלה הראשונה (בצד ימין) ומהנגלה השניה (בצד שמאל) כדי שתראו את ההבדלים:
המצרכים הדרושים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס פתיתי שיבולת שועל דקים (השתמשתי בעבה וטחנתי קצת במעבד מזון)
1 כפית מלח
זה החלק הכיפי, לפתוח את המקרר / המזווה ופשוט לשים אילו גרעינים ודגנים שבא לכם וכמה שבא לכם…
אני השתמשתי בגרעינים הבאים:
2 כפות שומשום מלא
2 כפות זרעי חמניות
2 כפות זרעי פשתן
1 כף קצח (ממליצה לא לוותר על הקצח כי הוא נותן טעם ממש מיוחד)
1 כף זרעי צ'יה
* אפשר לשים אגוזים קצוצים, גרעיני דלעת, פרג טחון, זעתר, שומשום שחור וכו…
בנוסף:
1/4 כוס שמן זית
100 מ"ל מים קרים
שלבי ההכנה:
להדליק מראש תנור ל-180 מעלות (אם יש טורבו רצוי)
לערבב בקערה את הקמח, שיבולת שועל, מלח והדגנים שאתם אוהבים 🙂
להוסיף את השמן
להוסיף את המים לאט תוך כדי לישה (אני השתמשתי במיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה-בינונית)
ללוש עד ליצירת בצק דביק אבל לא דליל מדי
לשטח את הבצק על נייר האפיה, לפזר מעט מלח גס מעל, להעביר לתבנית ואז להכניס לתנור לכ-30 דקות, כאשר כעבור 10 דקות (שימו טיימר) הוציאו את הקרקרים וחתכו אותו לקוביות בגודל שבא לכם). החזירו לתנור והציצו מדי פעם שהקרקרים לא נשרפים.
אם כעבור 30 דקות הקרקרים עדיין לא יבשים לגמרי אלא עדיין לחים שימו לעוד כמה דקות ובדקו שוב, ככה עד שהם מוכנים
להסיר את הקרקרים מהתבנית, לחתוך, לתת להם להצטנן ולחסל מיד 🙂
אם בטעות לא חיסלתם את כולם מיד שימו בצנצנת אטומה כדי שלא תכנס לחות אבל רק כשהקרקרים מצטננים לגמרי אחרת האדים יהרסו את הפריכות שלהם.
מומלץ להגיש עם לבנה, שמנת או כל מטבל אחר שבא לכם…
לא זה אמיתי?!? אלה הקרקרים הכי טובים שיצאו לי אי פעם!!!!1
היי גילי, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
את ממש צודקת! אני קניינית קבועה של קרקרים בסגנון בחנויות טבע והמתכון שלך לגמרי לא נופל מאלה שמוכרים בחנויות האלו. תודה על מתכון פשוט ונהדר. כן ירבו…
היי חוה, תודה על המחמאה! זה ממש בלתי נתפס כמה קרקרים אפשר להכין באותו סכום 🙂
תודה על המתכון. נראה נפלא! תמונות משגעות… שאלה – אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא במקום? נגמר לי הקמח כוסמין. תודה!@
היי שמואל, תודה על המחמאות 🙂
לא ניסיתי אבל לא נראה לי שיש בעיה להשתמש בקמח חיטה במקום.
מה שכן, קמח כוסמין מכיל פחות גלוטן מקמח חיטה ולכן כנראה תצטרך להוסיף עוד קצת מים (כרבע מכמות המים). פשוט תוסיף בהדרגה עד שתגיע למרקם נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להחליף שמן זית בשמן קוקוס?
היי לאה, לדעתי אין בעיה, רק שיהיה נוזלי ולא קשה כדי שהמדידה תהיה תקינה. כמובן שזה עשוי להשפיע על הטעם. אשמח שתעדכני איך יצא 🙂
למה זה נראה לי קצת עבה? ישמצב לעשות יותר דק מהתמונה?
תסתכלי על התמונה השניה… בצד שמאל זו הנגלה הראשונה שבאמת יצאה עבה, הנגלה השניה יצאה מעולה והיא ממש דקה ומושלמת.