אחרי תקופה ארוכה שלא רשמתי בבלוג מכיוון שילדתי ולא היה לי ממש כוח וזמן להתפנות לתחביבים שלי (לפחות עד שהקטני התחיל לישון לילות רצופים ולאחר שהבנתי שאם אני רוצה לחזור ולבשל / לאפות אני כנראה אצטרך לעשות זאת לאחר שהוא הולך לישון…) המתכון הראשון מזה תקופה ארוכה הוא דווקא מאוד קל ופשוט לביצוע.
אם אתם מחפשים קינוח מתוק ובריא ללא יותר מדי סוכר וקלוריות רסק התפוחים הביתי הזה יסגור לכם בדיוק את הפינה הזו…
את המתכון לקחתי מהאתר דברים בעלמה המצויין ושדרגתי עם קינמון שאני מאוד אוהבת…
עדכון מאוקטובר 2018: מדובר במתכון שרץ אצלנו קבוע, הבן שלי (כבר בן שנתיים ו-4) מטורף עליו, ובכל יום שחוזר מהגן ישר שואל אותי "אמא, איפה הרסק תפוחים שלי?".
את רסק התפוחים הזה כל כך קל להכין, וחוץ מלאכול אותו ככה עם כפית (אני לא אגזים ואגיד שאפילו ישר מהסיר…) הנה עוד כמה דברים שאפשר לעשות איתו:
- להחליף שמן בעוגות (1/2 כוס שמן = 1/2 כוס רסק תפוחים)
- להוסיף לצד בלינצ'ס / פנקייק מתוק עם גלידה
- להוסיף לתוך יוגורט (במקום לקנות יוגורט מתוק עם תוספות והמון המון סוכר)
- להעביר לצנצנת יפה ולתת מתנה
המצרכים הדרושים:
6 תפוחי עץ (אפשר איזה שאתם אוהבים, אני אוהבת לשלב כמה סוגים)
קינמון (לא חובה)
שלבי ההכנה:
חתכו את תפוחי העץ לרבעי' העבירו אתם לסיר בינוני והוסיפו 2 כפות מים
העמידו את הסיר על הגז על אש נמוכה למשך כ-25 דקות עד שהתפוחים מתרככים ואפשר ממש למעוך אותם באמצעות מזלג או לטחון עם בלנדר מוט (בעבר מעכתי עם מזלג, היום אני מעדיפה לטחון עם בלנדר מוט שיוצר מרקם אחיד לרסק).
לאחר כיבוי האש הוסיפו מעט קינמון (למי שאוהב) והשאירו את המכסה סגור עד שהרסק מתקרר מעט, העבירו לצנצנת ואז למקרר
בעקרון הרסק תפוחים יכול להישמר עד כ-10 ימים אבל מעולם לא בדקתי את הנושא פשוט כי הוא חוסל עוד הרבה לפני…
6 תפוחי עץ ימלאו לכם צנצנת בגודל כזה:
עלמה אומר
יאמי! פריט חובה במקרר. ותודה על הפירגון 🙂
דנית בן דוד אומר
בשמחה! תודה על הבלוג המהמם שלך 🙂
אוה אומר
מעולה!!! תודה על המתכון
דנית בן דוד אומר
בשמחה! תודה על הפידבק 🙂
שחף שלמה אומר
מחית מדהימב וקלה להכנה
תודה על מתכון פשוט טעים
דנית בן דוד אומר
בשמחה ותודה על התגובה 🙂
אילת אומר
אפשר להקפיא חלק מהרסק? ולהשתמש לעוגה טבעונית למשל כשצריך…
דנית בן דוד אומר
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. אשמח אם תנסי ותעדכני 🙂
אתי אומר
בוקר טוב
האם אפשר להקפיא את רסק תפוחים
דנית בן דוד אומר
היי אתי, בעקרון ניתן אני רק לא יודעת אם זה יחזור להיות אותו מרקם כשתפשירי אותו. אם זה לעוגות אז המרקם פחות קריטי אני חושבת