רצועות חזה עוף בסויה ודבש זה אחד המאכלים האהובים עוד מאז שהייתי ילדה.
אמא שלי היתה מכינה לי ולאחותי באופן קבוע לצד אורז לבן אחד אחד והיינו פשוט מתענגות על כל ביס.
לא מזמן הכנתי לבן שלי פעם ראשונה את המתכון והוא (כצפוי) אהב מאוד.
אתמול נזכרתי בו שוב ועלו בי געגועים לילדות…
מתכון קל מאוד להכנה וטעים בטירוף!
אם גם אתם מכינים לרוב שניצלים או חזה עוף בתבלינים ואתם מחפשים גיוון טעים אני ממש ממליצה לכם להכין את המתכון הזה.
המצרכים הדרושים:
1/2 קילו רצועות חזה עוף (אני אוהבת לבקש כבר מהקצב שיחתוך לי וזה ממש מקצר את זמן ההכנה. אפשר לחתוך גם לבד בבית עם סכין מתאימה)
1 בצל קצוץ דק / חתוך לרצועות ארוכות ודקות (לפי העדפה אישית)
4 כפות רוטב סויה
4 כפות דבש
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל עד להזהבה קלה
הוסיפו את רצועות חזה העוף וטגנו מעט עד שהן הופכות ללבנות
הוסיפו את רוטב הסויה והדבש ובשלו על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך ומתקרמל (ערבבו מדי פעם)
הגישו לצד אורז לבן (רצוי בסמטי) וטרפו!
בתאבון!
כתיבת תגובה