עלות משוערת למצרכים + הכנה: 18 ש"ח
* המחיר חושב על ידי שירות בינה מלאכותית Chat-GPT. המחירים עשויים להשתנות בהתאם למותגים, מבצעים ורשתות השיווק השונות
נתקלתי במתכון ללחם קוטג' באינסטגרם והוא תפס אותי ישר, כי אנחנו מאוד אוהבים קוטג' בבית, אבל לפעמים נשארת איזו קופסא או שתיים שהתוקף שלהן פג ולא בא לנו לאכול אותן ככה.
אז מה עושים עם קוטג' פג תוקף שלא רוצים שיזרק לפח? בהנחה שהוא תקין למאכל כמובן… לחם קוטג'!!!
ואני אגלה לכם סוד… גם קוטג' שפג תוקף לפני שבוע תקין לגמרי לרוב (אני ממליצה לבדוק בכל מקרה כל קוטג' שאתם פותחים).
מצרכים דרושים:
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
2 גביעי קוטג (אני אוהבת 12% אבל אפשר כל קוטג' אחר שאוהבים)
3 ביצים
1 כפית מלח
מעט שומשום או גרעינים שאוהבים כדי לפזר למעלה
שלבי ההכנה:
להפעיל תנור על 180 מעלות טורבו
להעביר את הקמח התופח, גביעי הקוטג', הביצים והמלח וקערה ולערבב עד לאיחוד המצרכים
להעביר את הבלילה לתבנית מלבנית או ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
לשים מעט שמן על הידיים ולשטח עם קצת שמן את הבלילה מלמעלה בתבנית
לקשט בשומשום (לבן / שחור / שניהם), קצח או כל גרעינים שאוהבים
להכניס לתנור שחומם מראש לכ-30 דקות עד שמשחים למעלה
להוציא את התבנית מהתנור ולתת ללחם להצטנן לגמרי
לפרוס לפרוסות, למרוח מה שאוהבים ולזלול
כתיבת תגובה