שווארמה ביתית מחזה עוף פשוט מושלם, במיוחד בתוך פיתה עם טחינה וסלט קצוץ. חובה חובה להכין בבית!!! מנה טעימה ומשביעה מאוד…
חזה עוף הוא אחד מסוגי הבשרים הכי פופולאריים אצלנו בבית, כי הוא סופג באהבה כל טעם שרוצים (מתוק, מלוח, חריף…) ויש אינסוף מתכונים איתו.
וכמובן שלפחות פעם בחודש חובה להכין שניצל אמיתי, נוטף שמן אבל קריספי ועסיסי 🙂
אני מאוד אוהבת לרכוש בשופרסל את האריזות המוכנות של חזה העוף (נמצא במקררים של הבשר הטרי),
ואני תמיד קונה את חזה העוף כשהוא חצוי לשניים בלבד (ולא רצועות / קוביות למשל), כי אני אוהבת על המקם להחליט מה בא לי להכין, ובהתאם לכך לחתוך את הבשר לצורה המתאימה.
הפעם התחשק לי לגוון, וללכת על שווארמה, אבל עם כל התוספות המפנקות (פיתה, טחינה וסלטים).
הגעתי למתכון המצויין הזה והוא פשוט נפלא.
ממליצה בחום להכין!
המצרכים הדרושים:
500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות
3-4 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
תיבול לחזה עוף:
2 כפות תבלין לשווארמה
4-5 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור
תיבול לבצל:
2-3 כפות שמן זית / קנולה (או כל שמן אחר שאוהבים)
1 כפית תערובת תבלינים או תבלין שווארמה
מעט מלח, מעט פלפל שחור
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה את חזה העוף והתבלינים, ערבבו היטב עד לציפוי מלא של חזה העוף והעביר למקרר לנוח (רצוי לפחות לחצי שעה-שעה)
חממו שמן במחבת גדולה / ווק (מומלץ בווק) את הזמן, הוסיפו את רצועות חזה העוף, טגנו עד שחזההעוף הופך ללבן והעבירו לכלי
באותה המחבת / הווק חממו עוד קצת שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה קלה
הוסיפו למחבת עם הבצל את התבלינים וטגנו עוד 2-3 דקות
עכשיו החזירו חזרה את רצועות חזה העוף וערבבו היטב את העוף והבצל
הצעת הגשה:
לשים בפיתה מעט חומוס / טחינה, סלט קצוץ דק וכמות נדיבה של שווארמה (עם הבצל) ולהתענג על כל ביס!!!
אפשר כמובן תמיד לאכול ככה בצלחת, אבל לא לוותר על הטחינה וסלט…
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה