אני מאוד אוהבת בשר, אבל משום מה אני מתקשה להיות יצירתית ולגוון במאכלים, כך שיוצא שאני מכינה כמעט תמיד קציצות / המבורגר/ חזה עוף בתנור / סטייק פרגית על מחבת פסים וזהו פחות או יותר.
בתקופה האחרונה קיבלתי החלטה לצאת מאזור הנוחות שלי ולהתחיל להכין עם בשר כל מיני מאכלים שונים ואיפלו תבשילים, אני מתה על תבשילים.
את המתכון הזה לחזה עוף בתנור הוצאתי מאתר מאקו עם שינויים קלים והוא יצא ממש טעים.
המצרכים:
חזה עוף חתוך לרצועות (אני חתכתי לקוביות בטעות אבל ממליצה ללכת על רצועות כי זה יותר קל ומהיר לשפד אותם)
שומשום (שדרוג שלי: השתמשתי בשומשום מלא)
שיפודים ארוכים מעץ
לרוטב:
1/3 כוס זמן זית
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס רוטב צ'ילי
מעט דבש (אני השתמשתי בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר)
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
ההכנה:
שמים את חזה העוף במשרה של הרוטב (מומלץ להשרות לחצי-שעה לפני לספיגת הטעמים)
מחממים את התנור מראש על 180-200 מעלות (תלוי בתנור)
משפדים את חזה העוף על השיפודים (רצוי לשמן קצת את השיפודים בזמן זית לפני כדי שיהיה קל יותר להוציא אח"כ)
מגלגלים את השיפודים בתוך צלחת שעליה מפוזר השומשום
משמנים מעט את הרשת ועליה מניחים את השיפודים
מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות וזהו
הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם אורז לבן / תפוחי אדמה או בטטה בתנור וטחינה בצד
בתאבון!
כתיבת תגובה