המתכון של סבתא שלי הוא ה-מתכון לשעועית ירוקה! אז אם אתם אוהבים שעועית ירוקה ובא לכם להתפנק על מתכון באמת באמת טעים, אני מבטיחה לכם שכל הסיר ייתחסל במהירות שיא!
אני מכינה שעועית ברוטב אדום המון בבית, אבל אף מתכון לא מתקרב לטעם של המתכון הזה…
אבל…
ההצלחה של המתכון והטעם הכל כך טעים שלו הם בזכות הבישול האיטי והארוך ובזכות כמות השמן שבו.
אז אם אתם מחפשים מתכון אחר שמכיל פחות שמן ולוקח פחות זמן אתם מוזמנים לבדוק את המתכון הזה לשעועית ירוקה וגם את המתכון הזה לשעועית ירוקה עם עגבניות טריות.
כמו שבטח שמתם לב… אני מאוד אוהבת שעועית ירוקה כי יש לי כמה וכמה מתכונים באתר 🙂
המצרכים הדרושים:
1 שקית שעועית ירוקה קפואה (שלמה / חתוכה)
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון
1 פחית עגבניות חתוכות דק (או 3/4 בקבוק מחית עגבניות חלקה, אני אוהבת את של MUTTI – שיהיה כתוב PASSATA, יוצא נפלא עם שניהם)
1 רסק עגבניות קטן
לתיבול: 1 כפית גדושה של מלח, ½ כפית פלפל שחור, 2 כפיות פפריקה מתוקה
שלבי ההכנה:
העבירו את השעועית הירוקה למסננת, שטפו תחת ברז כדי להפשיר אותה קלות והשאירו אותה על המסננת כדי שתגיר את הנוזלים
שפכו שמן בכמות נדיבה לסיר כך שהשמן ימלא את התחתית ועוד קצת, בגובה של כ-1 ס"מ (תמונה 1)
כשהשמן מתחמם העבירו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה (תמונה 2)
שפכו את השעועית לתוך הסיר, הנמיכו את האש, כסו את הסיר עם מכסה ושקשקו אותו קצת (תמונה 3)
תנו לשעועית להתאדות ולהגיר את הנוזלים שלה היטב, לפחות 15-20 דקות (תמונה 4)
כשהשעועית מתרכככת מעט ומגירה מספיק נוזלים הוסיפו את העגבניות הקצוצות דק, רסק העגבניות והתיבול, ערבבו היטב וכסו את הסיר
תנו לשעועית להתבשל על אש קטנה למשך כ-20-30 דקות עד שהיא מתרככת ממש
סגרו את הגז ותנו לשעועית לנוח בסיר כרבע שעה
בינתיים הכינו אורז בסמטי לבן אחד אחד ואז התפנקו לכם על צלחת של אורז לבן עם שעועית ירוקה טעימה טעימה
בתאבון!
כתיבת תגובה