אחד הירקות הקפואים שמככבים אצלי במקפיא הוא שעועית ירוקה, ובעיקר שעועית ירוקה עדינה של ספנפרוסט.
בכלל, אני מאוד אוהבת את הקפואים של סנפרוסט, ואחרי כמה פעמים שניסיתי קפואים של חברות אחרות, תמיד חזרתי לסנפרוסט בגלל האיכות (לא מרוויחה כלום עבור הפרסום, רק לקוחה מרוצה).
מדובר במנה קלה וסופר טעימה שאני ממליצה בחום להכין.
אפשר להכין את המתכון גם עם שעועית קפואה רגילה או עם שעועית צהובה
המצרכים הדרושים:
1 חבילת שעועית עדינה קפואה (אפשר גם שעועית רגילה קפואה)
1 בצל מטוגן
2-3 שיני שום כתוש
1 פחית עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה
שלבי ההכנה:
טגנו בצל קצוץ עד להזהבה
הוסיפו את שקית השעועית (ישירות מהקפאה, אין צורך להפשיר)
הוסיפו כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור וערבבו
הוסיפו פחית עגבניות מרוסקות ושום כתוש וערבבו
הוסיפו רבע פחית מים, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש
כסו את הסיר עם מכסה ובשלו כ-30 דקות עד למידת ההתרככות הרצויה
לכבות את האש וליהנות 🙂
מומלץ בחום להעמיס על אורז לבן אחד אחד
[…] מתכון אחר שמכיל פחות שמן ולוקח פחות זמן אתם מוזמנים לבדוק את המתכון הזה לשעועית ירוקה וגם את המתכון הזה לשעועית ירוקה עם עגבניות […]