מדי חודש בהזמנה הקבועה שאני עושה בשופרסל אונליין נמצאים לפחות 6-7 סוגים שונים של סנפרוסטים.
אחד הסנפרוסטים הקבועים שמככב אצלי בבית וכולנו פשוט טורפים היא השעועית הירוקה.
בדרך כלל אני מכינה אותה ברוטב אדום עם רסק עגבניות, כמו במתכון הזה, אבל הרגשתי שהרוטב האדום קצת השתלט לי על המטבח אז החלטתי לגוון ולהכין את המתכון כפי שאמא שלי מכינה, שהוא הרבה יותר בריא וכולל רק בצל, שום (והרבה… כיאה לרומניה) ועגבניות טריות.
אני ממליצה לכם לאכול את השעועית לצד אורז בסמטי לבן אחד אחד… השילוב המושלם!
את העגבניות הטריות ניתן להמיר בעגבניות מרוסקות – המלצה חמה על העגבניות המרוסקות של חברת MUTTI (פחית אחת)
הערה חשובה: אין צורך להוסיף מים, הנוזלים של הבצל מספיקים כדי לבשל את השעועית
המצרכים הדרושים:
1 שקית שעועית ירוקה
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום כתוש / קצוצים דק / מקלות (לפי העדפה אישית)
2 עגבניות גדולות מרוסקות / מגורדות על פומפיה (אני נעזרת במעבד המזון הקטן של פיילוט שעושה לי חיים ממש קלים)
תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט סוכר לאיזון החמיצות
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל עד שהופך לשקוף
הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עוד כמה שניות
הוסיפו את העגבניות והתבלינים, ערבבו והביאו לרתיחה
הוסיפו את כל שקית השעועית וערבבו היטב
הנמיכו את האש וכסו עם מכסה למשך כ-45 דקות (עד שהשעועית הופכת לרכה ומשנה את צבעה לירוק כהה, אני מכנה אותה "מכובסת")
מומלץ להגיש עם אורז בסמטי לבן 🙂
[…] אז אם אתם מחפשים מתכון אחר שמכיל פחות שמן ולוקח פחות זמן אתם מוזמנים לבדוק את המתכון הזה לשעועית ירוקה וגם את המתכון הזה לשעועית ירוקה עם עגבניות טריות. […]