
שעועית צהובה ברוטב אדום מושלמת עם אורז לבן!
המנה הזו של שעועית צהובה ברוטב על אורז בסמטי אמנם לא מרשימה במיוחד, אבל מבחינתי היא מסמלת אוכל טעים של בית.
החביבים עלי מבין כל הירקות הקפואים בסופר הם אלו של השעועית הצהובה והירוקה, ולרוב כשאני קונה אחת מהן אני מכינה את המתכון הזה בדיוק.
גם בריא, גם מזין וגם דל בקלוריות… מושלם!
בגדול אפשר להכין את המתכון גם עם שעועית ירוקה, הצהובה זו ההעדפה שלי 🙂
אני ממליצה לכם לאכול את השעועית לצד אורז בסמטי לבן אחד אחד… השילוב המושלם!
המצרכים הדרושים:
1 שקית שעועית צהובה חתוכה קפואה (אני אוהבת את של סנפרוסט)
1 בצל בינוני
1 עגבניה
1 רסק עגבניות קטן
תיבול:
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
2 כפיות אבקת מרק עוף (נכון שזה נחשב ללא בריא אבל זה מוסיף טעם לדעתי)
½ כפית בזיליקום יבש (לא חובה אבל מוסיף)
אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה קצוצה
שלבי ההכנה:
לקצוץ את הבצל ולאדות במעט שמן
לחתוך בינתיים את העגבניה ולהוסיף אותה לסיר כשהבצל מתחיל להשחים לעוד כ-2 דקות
* אני ריסקתי את העגבניה במקום לחתוך אותה כי הבעל שונא עגבניות (ככה אני מצליחה לתמרן אותו… מה שהוא לא רואה במנה שלו מבחינתו לא קיים… ממש כמו ילד 😉 )
להוסיף את התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, אבקת מרק ובזיליקום ולערבב
להוסיף שקית שלמה של שעועית צהובה ואת רסק העגבניות ולערבב (בשלב הזה אפשר להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה)
להוסיף מים בגובה השעועית, להביא לרתיחה על אש בינונית, להנמיך את האש ולכסות את הסיר לכ-35 דקות
בינתיים להכין אורז לבן (רצוי בסמטי)
להעמיס על הצלחת אורז ושעועית ולהנות ממנה משביעה וטעימה של בית 🙂
אם אהבתם את המתכון אני בטוחה שתאהבו גם את המתכון של שעועית ירוקה עם עגבניות טריות
היי, תודה על המתכון.
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום בעגבניה טריה?
בתודה מראש, נעמה
היי נעמה, בשמחה!
כן בוודאי, את יכולה לשים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות (ואולי קצת לחזק את התיבול כי הכמות של העגבניות המרוסקות גדולה מעגבניה אחת)
תודה רבה על המתכון המצויין! פשוט וטעים 🙂
היי דניאלה, שמחה שטעים גם לך 🙂
טעים טעים טעים…!!!
תודה שעדכנת! אני שמחה לשמוע 🙂
היי, נראה מעולה לפי התמונות.
אפשר גם עם שעועית ירוקה?
היי סתיו,
כן בוודאי…
אצלנו מכינים את המתכון פעם עם שעועית צהובה ופעם עם ירוקה.
בתאבון!
מעולה קל וטעים להכנה
איזה כיף 🙂 תודה שחזרת לעדכן ענת
שלום לך אני ניסיתי וזה טעים אבל הייתי רוצה לדעת איך.לעשות את זה ביחד עם עוף בסיר..?
היי אסנת,
אני ממליצה להרתיח את העוף בנפרד איזה 5 דקות כדי להוציא את הדם והג'יפה הראשונית.
מניחה שתצטרכי להוסיף יותר מים ולהוסיף את העוף בהתחלה לאיזה 20 דקות ורק אח"כ להוסיף את השעועית.