טוב אז ללא ספק אחד המתכונים הטעימים שהכנתי לאחרונה.
הוא מבוסס על המתכון שלי לקדרת אורז מלא ועדשים, והוא נולד פשוט כי היו חוסרים בסופר (תקופת הקורונה וזה…) ולא היה להם אורז ארוך מלא.
אז החלטתי להכין עם אורז בסמטי, ועל הדרך לשנות קצת את המתכון, ומכיוון שהטעמים והתיבול שונים לגמרי החלטתי שלגמרי מגיע לו מקום של כבוד כמתכון חדש.
הבן שלי מאוד אהב את השינוי, ונרשמה התלהבות מהמתכון גם אצל אמא שלי, שהיא הטועמת מספר אחת של המתכונים שלי.
המצרכים הדרושים:
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 כוס עדשים כתומות ושחורות (סך הכל כוס אחת) – את השחורות רצוי להשרות ולהנביט, את הכתומות רק לשטוף היטב
2-3 כפות שבבי בצל מטוגן
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס סילאן טבעי
¼ כוס רוטב סויה
תיבול: 1 כף שום גבישי, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון, 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 180 מעלות
העבירו את הכל לסיר (רצוי פיירקס) וכסו עם מכסה
כוונו טיימר לשעה (לבדוק מדי פעם אם צריך מעט מים נוספים כדי לא לייבש)
זהו מוכן!
הוציאו את התבשיל מהתנור ותנו לו לנוח איזה 15 דקות, לאחר מכן ערבבו בעדינות עם מזלג
כתיבת תגובה