את התבשיל הזה לכוסמת הכנתי כבר מספר פעמים, הוא כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים, אז מאחר והוא חוסל כל כך מהר הייתי חייבת להעלות אותו למחברת המתכונים שלי כדי שגם אתם תהנו ממנו.
לא כולם אוהבים כוסמת, גם אני לא ממש התחברתי לכוסמת בהתחלה אבל מכיוון שהיא מאוד בריאה ומזינה (החלבון שלה הוא חלבון מלא שמכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגופינו) החלטתי לעשות איתה כמה ניסיונות במטבח והתוצאה טעימה ביותר!
הירקות במתכון הזה הם בצל, גזר וקישוא, לא חובה להוסיף קישוא (לא תמיד אני מוסיפה, רק אם יש לי במקרר), בכל מקרה, התבשיל טעים מאוד גם עם בצל וגזר בלבד.
המצרכים הדרושים:
1 כוס כוסמת חומה שטופה (רצוי להשרות לפחות חצי שעה, אני משרה לרוב מספר שעות)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול מגורד על הפומפיה הגסה
1 קישוא גדול מגורד על הפומפיה הגסה (לא חובה אבל מוסיף)
לתיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית שטוחה כורכום
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל בסיר עם מעט שמן עד שהופך לשקוף
הוסיפו את הגזר והקישוא וטגנו עד לריכוכם (בערך 5 דקות, רצוי לסגור את הסיר ולהנמיך מעט את האש)
הוסיפו את הכוסמת ו-½1 כוסות מים, תבלינים וערבבו
הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ-10 דקות עד שהמים מתאדים (אם השריתם את הכוסמת מעט זמן יתכן ותצטרכו להוסיף עוד קצת מים כדי שהיא תתבשל לגמרי)
[…] תבשיל כוסמת וירקות […]