בתקופה האחרונה אני בקריזה (טובה 🙂 ) לקינואה… כל הזמן בא לי לאכול קינואה, וגם תוך כדי הכנה של סלט הקינואה המפורסם שלי התחלתי לנשנש ישר מתוך הסיר את הקינואה לפני שקפצה לתוך הסלט.
מכיוון שלרוב אני אוכלת את הקינואה רק כחלק מסלט, החלטתי לנסות לשחק איתה ולהכין איתה תוספת משביעה במקום לאכול שוב אורז בסמטי או פסטה (שמככבים אצלי במטבח המון).
לקחתי מתכון ישן לפתיתים שאמא שלי היתה מכינה לי ולאחותי כילדות ופשוט החלפתי את הפתיתים בקינואה, ובכל זאת, מאחר שהרבה אנשים לא מסתדרים עם הדגן הזה, החלטתי לקבל אישור מאמא שלי לכך שהתבשיל טעים לא רק לי לפני שאני מעלה את המתכון לאתר.
אני שמחה לבשר לכם שקיבלתי אישור ובגדול 🙂 אז הנה המתכון הפשוט והטעים טעים הזה…
מצרכים:
1 כוס קינואה
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה של כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
שלבי ההכנה:
להשרות את הקינואה חצי שעה עד שעה מראש ולבשל אותה על אש קטנה (2 כוסות מים על כוס קינואה)
בזמן שהקינואה מתבשלת, לקצוץ את הבצל ולגרד את הגזר בפומפיה
לטגן את הבצל בסיר עם מעט שמן זית וכאשר הוא מזהיב להוסיף את הגזר והתבלינים ולכסות את הסיר עד ריכוך (ואז לכבות את האש)
כשהקינואה מוכנה להוסף אותה לתוך הסיר עם הבצל והגזר ולערבב היטב
לתקן תיבול ולחסל! (רצוי ומומלץ ישר מהסיר 🙂 )
* את הצורה היפה בתמונה למעלה יצרתי על ידי שימוש ברינג (טבעת) להכנת המבורגרים
רונית אומר
דנית, את מתארת את מתכון הקינואה בכזו צורה מעוררת חשק שאני טסה חזרה למטבח להכין אותו.
אשמח לעוד מתכונים
אני מה זה סקרנית…
תודה רבה ושבת שלום
דנית בן דוד אומר
היי רונית, איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה! מעניין אותי אם אהבת 🙂
את מוזמנת להירשם לרשימת התפוצה שלי ותקבלי גם מתוכנים למייל
שבת נפלאה!