זה אחד מתבשילי השוקיים הכי קלים להכנה והכי טעימים שיש.
אפילו הבת שלי, בת ה-3, שלא אוהבת ירקות בכלל, מחסלת בהנאה צלחת מהתבשיל עם אורז לבן.
אני פשוט מועכת לה מהירקות לתוך האורז ובשר, והיא לא רואה אותם, וגם לא מרגישה, כי הירקות פשוט רכים ונימוחים, והם מתקתקים וטעימים מאוד בזכות הסילאן.
זה מתכון שאני מכינה כמעט כל שבוע, וכולנו נהנים ממנו.
מצרכים דרושים:
1 בצל גדול חתוך לרצועות ארוכות
7-8 שוקיים (אפשר גם 2-3 כרעיים במקום)
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לרבעים לאורך (לחצות לשניים אם הגזר ארוך, ואז לאורך לרבעים)
1 בטטה חתוכה לעיגולים / חצאי עיגולים
תיבול (ניתן לשנות לתבלינים אחרים שאוהבים):
1 כפית גדושה של מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
2-3 כפות גדושות של סילאן טבעי
תהליך ההכנה:
לטגן עם מעט שמן את הבצל עד שנהיה שקוף
להוסיף את השוקיים ולטגן מעט כך מכל הצדדים
להוסיף את תפוחי האדמה, הגזר והבטטה
להוסיף את התבלינים
לטגן מעט את הכל עם השמן
להוסיף מים רותחים עד שכמעט מכסים את הירקות והשוקיים (שיבצבצו קצת)
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות את הסיר
לבשל 40 דקות על הגז עם מכסה סגור, מדי פעם לשקשק מעט את הסיר
להעביר לתנור שחומם מראש על 200 טורבו לעוד 30 דקות (40 דקות אם מכינים כרעיים שלמות).
מעדן עם אורז לבן
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה