
אוזני המן קלות להכנה וטעימות בטירוף (ואפילו טבעוניות…)
אף פעם לא הכנתי אוזני המן והשנה מאוד התחשק לי לנסות.
במקרה נתקלתי במתכון המעולה הזה של שני רייך מטבעוני מתוק שאצלה גם הייתי בסדנת קינוחים טבעוניים לפני מספר חודשים ונהניתי מאוד גם מהחוויה וגם מהקינוחים הטעימים (ממליצה בחום, לא לטבעונים בלבד!).
המתכון פשוט וממש לא מסובך, ומצאתי את עצמי מאוד נהנית מהכנת הצורה של האוזניים בפרט.
המילוי האהוב עלי ביותר הוא עם תמרים וגם כשאני קונה אוזני המן הם תמיד עם תמרים 🙂 לכן הכנתי חלק מהאוזני המן עם תמרים וחלק עם שוקולד מריר ושבבי קוקוס.
מכיוון שנשארו לי כמויות גדולות מהמליות מהתמרים הכנתי כדורי תמרים בשבבי קוקוס ומהשוקולד עם הקוקוס הכנתי חטיף פצפוצי אורז מלא ושוקולד מריר.
קיבלתי מחמאות רבות על האוזני המן כך שמבחינתי המתכון הזה נכנס לרשימת המתכונים הקבועים שלי…
מהבצק אפשר להכין גם טארט, רולדה וכו'… אז אפשר פשוט להכין את הבצק, להקפיא ולהפשיר אותו אם מגיעים אליכם אורחים ובא לכם לפנק אותם בקינוח מתוק מעשה ידיכם 😉
המצרכים הדרושים:
לבצק:
- 75 מ"ל שמן (השתמשתי בשמן קנולה)
- 70 גרם סוכר
- 160 גרם קרם קוקוס (לשים ללילה אחד לפחות במקרר כדי שתהיה הפרדה בין החלק הלבן והשקוף. החלק הלבן הופך סמיך יותר ובו משתמשים. אצלי משום מה לקח יותר זמן כדי להגיע להפרדה מלאה אז השתמשתי בקרם כפי שהוא ובכל זאת יצא טעים מאוד)
- 300 גרם קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
למילוי שוקולד מריר ושבבי קוקוס:
- כ-½ חבילת שוקולד מריר (מומס על בן מארי, הסבר לגבי איך להמיס את השוקולד תמצאו בפוסט הזה)
- שבבי קוקוס (כמות לפי הטעם)
- ההכנה – כשהשוקולד מומס להוסיף שבבי קוקוס לפי הטעם עד שהשוקולד מסמיך מעט
למילוי תמרים ואגוזי מלך:
- חבילת תמרים 400 גרם (אני קונה את של שופרסל, הם רכים וטעימים). חשוב להוציא מהם את הגלעינים
- חופן אגוזי מלך לפי הטעם
- 1 כף אבקת קקאו
- אפשר להוסיף גם מעט חמאת בוטנים טבעית זה ממש טעים!
- ההכנה – להעביר את כל המצרכים למעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק
שלבי ההכנה בתמונות:

שלב 1 – רידוד הבצק וקריצת עיגולים לאוזני המן

שלב 2 – הכנת האוזני המן

שלב 3 – טאצ'אפים לאוזניים והעברה למקפיא
שלבי ההכנה:
הכנת הבצק:
- העבירו לקערת המיקסר (עם וו גיטרה) את השמן והסוכר וערבלו מעט
- הוסיפו את קרם הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה וערבלו שוב רק עד ליצירת הבצק (התהליך לוקח ממש מספר שניות)
- העבירו את הקמח למשטח מקומח, גבשו אותו לצורה של ריבוע, עטפו בניילון נצמד והעבירו למקפיא לשעה
- לאחר שעה הוציאו את הבצק מהמקפיא, העבירו אותו למשטח מקומח, רדדו אותו וקרצו ממנו עיגולים (עם רינג עוגיות / כוס)
ועכשיו לחלק האומנותי…
מילוי ויצירת האוזני המן:
- קחו כ-½ כפית מהמילוי (תלוי בגודל העיגולים שהכנתם) ושימו אותו במרכז העיגול
- הרימו מעט את הבצק בשני צדדים ליצירת 2 צלעות של המשולש (כפי שניתן לראות בשלב 2 בתמונות למעלה) והדקו את הפינות
- חזרו על הפעולה עם הצלע השלישית, הדקו טוב את פינות המשולש עד שתגיעו למשולש הרצוי
- העבירו את כל המשולשים למגש עם נייר אפיה והעבירו למקפיא להתייצבות ל-15 דקות
- חממו את התנור על 170 מעלות ואפו את האוזני המן 12-20 דקות (עד להזהבה, תלוי בתנור)
- פזרו אבקת סוכר ותהנו 🙂
טיפים:
- את המליות שאתם אוהבים רצוי להכין בזמן שהבצק מתקרר במקפיא, את השוקולד המומס כדאי להכין ממש 10 דקות לפני הוצאת הבצק כי לוקח לו בערך 10 דקות להינמס בבן מארי
- אתם לא חייבים להשתמש בבצק במיידי, אפשר להשאיר אותו בהקפאה ליותר משעה ולהשתמש בו בעת הצורך (הפשירו אותו מעט לפני שאתם ניגשים לעבוד איתו כדי שיפשיר ולא יהיה כמו אבן)
- אתם יכולים להשתמש בבצק גם ליצירת טארט / רולדה / כל צורה אחרת במקום ליצור מהם אוזני המן. הבצק מאוד טעים ויוצא ממש כמו בצק פריך
- אתם יכולים לשים איזו מלית שבא לכם: כל ממרח שוקולד, ריבה, דבש ואגוזים, תמרים, פרג וכו'
התמונות מעלפות, כל הכבוד לך על צילום כל השלבים. נראה מעולה!!!
תודה רבה 🙂
לא רק נראה מעולה גם יצא מעולה!!! הבן שלי הלך לישון בעשר בלילה בגלל האוזני המן האלה!!!
חחחח אין עליך!!! נשיקות!!!
היי,אפר לשדרג עם שמן קוקוס, קמח כוסמין, סוכר חום?
היי סימה, כן אין בעיה. קמח כוסמין לבן (לא מלא). סוכר חום פחות מתוק אז אולי כדאי להוסיף קצת יותר. שמן קוקוס מומס לא מוצק