חטיף פצפוצי האורז הזה הוא אחד הקלים להכנה (אם לא ה… 😉 ) ואחד הטעימים שיש!
האמת שהכנתי אותו ממש במקרה, כי נשאר לי שוקולד מומס ממתכון אחר, אז פשוט הוספתי לו את פצפוצי האורז, העברתי למנג'טים וזרקתי למקפיא…
לא תיארתי לעצמי שהחטיף הזה יהיה כזו הצלחה גדולה…
הוספתי אותו למשלוח מנות שהכנתי לחברה טובה וכולם אצלה (גדולים וילדים כאחד) פשוט חיסלו את זה…
וגם אצלנו בבית הוא היה הצלחה לא קטנה.
בקיצור, אם בא לכם להראות כאילו השקעתם אבל שזה יהיה במינימום זמן ומאמץ, או אם מגיעים אליכם אורחים בהתראה קצרה מאוד… תוך 10 דקות יש לכם קינוח מנצח!
הערות:
אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב / לבן.
אפשר גם להוסיף תוספות כמו חמוציות, צימוקים, אגוזים, שקדים, שבבי קוקוס וכו' לפי הטעם האישי (אני הכנתי חלק עם שוקולד מריר בלבד ולחלק הוספתי שבבי קוקוס).
המצרכים הדרושים:
פצפוצי אורז (אני קונה פצפוצי אורז מלא ללא סוכר ומלח)
חבילת שוקולד מריר (רצוי עם לפחות 60% מוצקי קקאו)
שלבי ההכנה:
המיסו את השוקולד על בן מארי (הסבר לגבי איך להמיס את השוקולד תמצאו בפוסט הזה). תהליך ההמסה פשוט ביותר ואורך כ-10 דקות.
לאחר המסת השוקולד הוסיפו בהדרגה פצפוצי אורז וערבבו עד שכל הפצפוצים מצופים בשוקולד.
אתם יכולים להעביר את הפצפוצי אורז המצופים לתוך מנג'טים באמצעות כף או לשטח אותם בתוך תבנית ולאחר קירורים לחתוך לאצבעות באמצעות סכין חדה.
העבירו למספר דקות למקפיא עד שהחטיפים יתקשו ולאחר מכן אחסנו במקרר בקופסא עד להגשה.
[…] מכיוון שנשארו לי כמויות גדולות מהמליות מהתמרים הכנתי כדורי תמרים בשבבי קוקוס ומהשוקולד עם הקוקוס הכנתי חטיף פצפוצי אורז מלא ושוקולד מריר. […]